Praktiksteder

Praktiksteder

I Glad Erhverv udbydes praktikpladser indenfor en lang række fagområder både internt i Glad Fondens egne virksomheder, samt i eksterne samarbejdspartnere:

Medieproduktion:

I Glad Medier indgår TV-Glad, radio, animation og web produktion med hver sin egen medieproducerende redaktion. Foruden at producere programmer og indslag til TV og radio, produceres ligeledes materiale til private kunder. 

Der arbejdes konkret med produktionstilrettelæggelse, produktionsstyring, produktion og formidling. Der arbejdes med video, foto, lys, lyd, scenografi, studieopbygning, dvd-produktion, internet og webproduktion, edb, tegning, illustration og grafisk design, animation, tryk, print, kopiering, udstyrsvedligeholdelse, udstyrspakning, transport, produktionsopbygning, lagerlogistik og databasevedligeholdelse, oprydning og arkivering.

Glad Design:

På Glad Design arbejder kollegaer med og uden handicap sammen side om side. De arbejder med at sprede glæde med mønstre og illustrationer, der omsættes til design til rum, tøj, tekstiler, møbler, tryksager mv. På Glad Designs hjemmeside illustreres mødet mellem spontanitet og grafisk håndværk opstår en særlig stil.

Der arbejdes med illustrationer og grafisk design fra idé til tryk til fx. bogomslag, postkort, magasiner, rapporter, brochurer, plakater, logoer, covers mm.

Glad Teater:

Er Danmarks første professionelle teater for og med mennesker med handicap. Som del af den etablerede teaterbranche samarbejdes og udveksles med andre kulturinstitutioner i ind- og udland. Forestillingerne er alsidige fra det eksperimenterende performanceunivers til gensyn med klassiske fortællinger i nye former. Der er tale om et ukonventionelt teater, der udfordrer sine skuespillere og sit publikum. For nærmere information: http://www.gladteater.dk/

I Glad Teater arbejdes der med krop, stemme, sang, forskellige skuespilteknikker, teori, filmskuespil og radiodrama. Gennem arbejdet bliver man konfronteret med sider i sig selv, man ikke tidligere har kendt. Eleverne udsættes for arbejdspres og sociale udfordringer. Der stilles krav til disciplin og respekt for kolleger og for faget.

Café- og Kantinemedarbejder:

Glad Mad driver både industrikøkken, kantine og cafe samt udbringer frokostanordninger til private kunder. Foruden at servicere Glad Fondens egne lokalafdelinger fra egne køkkener, bestyrer Glad Mad også en biblioteks cafe og et kantine på et stor dansk virksomhed. Løbende vedligeholdes det faglige niveauet for både ordinære ansatte og kollegaer i §103 tilbud i køkkenet med kurser mv. For nærmere information: http://www.gladmad.dk/

I Glad Mad er der arbejdsfunktioner indenfor Café- og Kantineområdet: Planlægning og indkøb, produktion, tilberedning og servering, kostplanlægning og økonomistyring, rengøring, vedligeholdelse, caféarbejde, servicering, hygiejne mm.

Receptionist i Glad Fonden:

I receptionen er der forskellige arbejdsfunktioner indenfor kontorfaget: Receptionsopgaver, telefonomstilling, medarbejder- og mødeoversigt, lokalebookning- og klargøring, rundvisning af gæster, fotokopiering, postsortering, pakkeopgaver, opdatering af telefonlister, lagerstyring og indkøb af kontorartikler, servicering af kunder og gæster, forefaldende opgaver

Kontorfaget spænder fra at passe en telefonomstilling og tage imod beskeder, have styr på hvem der er fraværende, hvilke mødelokaler der skal bruges til hvad, hvem der skal have te og kaffe, rundvisning af gæster, postsortering, pakkeopgaver, opdatering af telefonlister, lagerstyring, indkøb af kontorartikler, servicering af kunder mm.

Servicemedarbejder/ pedel i Glad Service:

I Glad Service, er der forskellige arbejdsfunktioner indenfor servicefaget: Vedligeholdelse af lokaler, kontormøbler og inventar, rengøring, vinduespudsning, indkøb, bilvask, oprydning, kundepleje, blomster opsætning, tøjvask, forefaldende opgaver.

Glad Pedelteamet, har ansvaret for ophængning af billeder, udskiftning af pærer, lettere rengøring, vinduespudsning, instruktion i alarmsystem og lukkeprocedure, nøglesystemer, forefaldende opgaver, bilvask, oprydning, vedligeholdelse af udendørsområder, affaldshåndtering, værksted- og værktøjsvedligeholdelse osv. I pedelteamet udføres også en række håndværksmæssige opgaver, der  spænder lige fra byggeopgaver og reparationer til rengøring af biler og opsætning af billeder, lamper samt malearbejde.